Skip links

De kracht van een familieopstelling

De kracht van een familieopstelling

Aan een opstelling deelnemen voelt als puur, bijzonder en krachtig. Dit is wat ik zelf iedere keer weer mag ervaren, maar ook wat ik vaak terugkrijg van deelnemers aan mijn workshop. Het is heel mooi om te zien hoe in een sessie iets opgelost kan worden (inzicht) waar je al jarenlang mee worstelt.

Tijdens mijn “eigen innerlijke reis” als mens, en mijn jaaropleiding tot coach in het opstellingswerk kwamen er diverse thema’s voorbij. Bijvoorbeeld: Misbruik (zowel geestelijk als lichamelijk), relatie, werk, ziekte, familie en meer.

De opstellingen waarin ik zelf centraal stond, maar ook als representant en opsteller, brachten mij veel helderheid, liefde, inzicht, heling en kracht. Maar ook soms verwarring, angstgevoelens en boosheid in mijzelf. Iets wat ik als mens nog steeds iedere dag ervaar.

Ieder thema waarmee je verbonden bent komt in sterke of mindere mate aan het licht. Waardoor er ruimte ontstaat en je informatie krijgt over de achterliggende oorzaak van het thema. Heftig soms, maar heel waardevol als je het aandurft in jezelf, om de weg weer naar jezelf terug wilt vinden. Een proces in jezelf wat gepaard gaat met vallen en opstaan. Maar stapje voor stapje een groei in beweging brengt!

Mocht je het interessant vinden hoe ik deze weg heb ervaren, click dan op: Mijn verhaal.

Peter Hoogland Coaching